Kaffe – den perfekta presenten

Post with image

Kaffe är inte bara en social dryck som många njuter av dagligen, kaffe är också en perfekt present. Om du känner någon som älskar kaffe kan du ge dem det i present på en mängd sätt – en enkel, användbar, god och miljövänlig gåva!

Kafébesök

Många av oss tycker att vi har mer saker än vi behöver och uppskattar en upplevelse lika mycket som en fysiskt present. En enkel, men mycket uppskattad present är ett kafébesök. Att ge bort ett kafébesök i gåva kan man göra året om, oavsett om familj och vänner fyller år eller inte. Ett kafébesök är inte bara att köpa en kopp rykande kaffe och en god bakelse, det är också att ge en vän tid och uppmärksamhet – något alla människor behöver. På ett kafé kan man sitta och samtala om både roliga, intressant och viktiga saker. Om du eller din vän har ett problem, kanske med ekonomi, relationer eller med tänderna, så är det skönt att kunna dela det med någon i lugn och ro över en kopp kaffe. Om du eller någon som du känner söker tandreglering i Stockholm, finns det privat specialistvård på Danderyds sjukhus – självklart ansluten till Försäkringskassan och med landstingsavtal. Det fina med ett kafébesök är att det ger tid att samtala utan att bli störda och ni kan tillsammans finna goda lösningar på problem. Det är också ett bra tillfälle att planera roliga saker som resor eller nästa fest.

Kaffepaket

Ett ge bort ett paket kaffe är både en genial och praktiskt gåva. Om man dricker kaffe är det alltid bra att få påfyllning i skafferiet. Ett tips är att köpa in några finare kaffepaket för att kunna ge bort – då har du (nästan) alltid en färdig present hemma. Om du plötsligt blir bjuden på födelsedagstårta behöver du då inte stressa till affären, utan behöver bara slå in ditt fina kaffepaket!

Kaffekvarn

Bryggkaffe i all ära, men inget går upp mot nymalt kaffe! Det finns både moderna kaffemaskiner som både maler och brygger kaffet, men också äldre kaffekvarnar som kräver lite arbete. En bra kaffemaskin är ganska dyr och ofta något som de flesta vill få välja själva. Men, om någon fyller jämt och du vet att födelsedagsbarnet längtar efter kvalitetskaffe varje morgon, kan ni gå samman flera stycken och köpa en kaffemaskin. Om din vän däremot älskar “Antikrundan” och loppis, så kan du hitta en vacker kaffekvarn med både patina och charm! Att mala sitt eget kaffe med en äldre kaffekvarn – samtidigt som aromerna fyller köket – är ett riktigt helgnöje.

Om du ger bort en kaffekvarn, eller om din kompis redan har en kvarn eller kaffemaskin, så kan du köpa kaffebönor och ge bort i present. Det finns både kaffeböner för “vardagskaffe”, men också kaffeböner med roliga smaker som choklad eller nötsmak.

zap-lite