Kaffe och vin har mycket gemensamt

Post with image

Vin och kaffe har en del gemensamma nämnare. Både kaffe och vin har i studier visat sig bidra till en ökad livslängd. Att dricka vin med måtta, 1-2 glas kan bidra till positiva effekter på hälsan. Vin har tillsammans med olivoljan varit två viktiga beståndsdelar i medelhavskosten som sägs bidra till att kunna leva längre. Är du förtjust i vin är Vinoteket något som är värt ett besök. Du kan enkelt och smidigt botanisera bland det stora vinsortimentet som de erbjuder. Dessutom kan du få vinet direkt hem till din dörr, fraktfritt. Bortsett från att vin kan vara positivt för hälsan är det en stämningshöjare och en dryck som många njuter av att dricka.

Positiva hälsoeffekter av kaffe

Kaffe förknippas oftast med fika och att det är gott, trevligt, mysigt och socialt. Många dricker också kaffe för den uppiggande effekten. Att dricka kaffe har också visat sig vara en faktor till att en del människor lever längre. Upp till fem koppar kaffe ska enligt studier vara bra för hälsan. Genom att dricka kaffe minskar du risken att drabbas av diabetes, leversjukdomar och hjärt-och kärlsjukdomar. Vad kaffe har för direkta effekter är beroende av vilken tidpunkt kaffet dricks, hur mycket koffein koppen innehåller och vem som dricker kaffet.

Både kaffe och vin är stämningshöjare

Kaffe förekommer också som inslag i många viner. Kaffe är nämligen ett aromord som används när vinet ska beskrivas. Viner som lagras på ekfat har ofta inslag av kaffe. Kaffe och vin är enskilt två drycker som båda ger njutning och är stämningshöjare. Både vin och kaffe har varit etablerade i människans vardag sedan en lång tid tillbaka. Båda är också en dryck som människor möts kring. Men kaffet är mycket mer utbrett än vinet bland gemene man och går hem hos många fler än vad vin gör.

Det du inte visste om kaffe

Två saker du kanske inte visste om kaffe är att det inte är urindrivande. Kaffe gör att njurarna producerar mer urin och du blir kissnödig snabbare men du förlorar inte vätska och blir uttorkad. Det tar 3-7 timmar att bryta ner 50 procent av koffeinet och intaget under dagen påverkar koffeinhalten vid sängdags.

zap-lite