Populära kaffedrycker

Post with image

Sedan många århundraden är man van att dricka kaffe precis som det är, det vill säga nybryggt från kokkaffe eller från kaffebryggaren som stått och puttrat i köket. Idag finns det på många caféer en hel del andra kaffedrycker att välja på, både varma och kalla med is och smaksättningar av olika sorter.

Den italienska espresson

Att ta en äkta italiensk espresso är en riktig smakupplevelse när det kommer till kaffe! En kopp espresso är tjockare i konsistensen och mer intensiv och starkare i smaken när man dricker den. Det var år 1880 som den första espressomaskinen patenterades och skaparen var Angelo Moriondo från Turin i Italien. År 1901 förbättrades espressomaskinen ytterligare av Luigi Bezerra och än idag finns det stilrena espressomaskiner av detta märke med hög kvalitet. Det finns olika smakfulla espressodrycker som man kan göra som är riktigt goda. Kreationer som affogato, som är glass dränkt i espresso, espresso martini, flat white, caffé latte, capucchino eller cortado, har alla espresso som huvudingrediens. När man dricker espresso eller kaffe, kan tänderna bli missfärgade och då kan Tandblekning.nu se till att tänderna blir som nya igen!

Det svalkande iskaffet!

Iskaffet har i vår moderna tid blivit riktigt populärt en het sommardag! Iskaffe är kallt kaffe som blandas med is och ofta smaksätts med olika typer av smaksirap och smaker som vanilj, choklad, caramel eller annat gott. Har man mjölk och vispad grädde i kallas drycken frappuchino. I Grekland har kaffedrycken frappé blivit kallad Greklands nationalkaffe och är en mycket populär dryck. Detta kaffe är samma som iskaffe, men består oftast som grundrecept av endast kaffe, is, socker och ibland mjölk. Stora kaffekedjor som Starbucks eller Espressohouse, brukar ha ett stort utbud av iskaffe året om. I mataffärerna eller på Pressbyrån och 7-Eleven, kan man hitta färdig iskaffe i förpackning med sugrör från Starbucks. Färdigdryckerna är riktigt goda och smakerna är Caramel Machiato, Doubleshot espresso, white chocolate mocha eller till exempel Capuccino . Det är även lätt att göra iskaffe själv. Vill man till exempel göra svalkande islatte själv för två personer, tar man två glas och fördelar tolv isbitar i bägge. Resten består av 4 deciliter mjölk, 2 deciliter starkt, avsvalnat kaffe och eventuellt smaksatt kaffesirap om man så önskar. Kaffesirap kan man lätt få tag på i välsorterade matbutiker eller i butiker som specialiserat sig på kaffe och te.

zap-lite