Olika typer av caféer

Post with image

De tidiga kaffehusen erbjöd en och samma sak, men idag finns det en mängd caféer med en annan affärsidé, medans man kan avnjuta en kaffe latte och en smörgås samtidigt.

Värt att nämna är att det t.o.m. öppnat ett djurcafé i Tokyo där man samtidigt kan gulla med hemlösa djur.

Internetcaféer

När internet gjorde sitt intåg, hade alla inte en dator hemma ännu. Eller också hade man inte hunnit skaffa internet. Då kom caféägare på att man kunde köpa in datorer och skrivare, så att folk kunde sitta och jobba. I pauserna gick man sedan till disken och bad om en kaffe.

Sömnadscaféer

I städer som Paris där mode ligger i fokus, kan man gå till sömnadscaféer och låna en symaskin. Till kaffet kan man även passa på att köpa sytillbehör som tråd eller garn. Inte för att äta förstås, utan för jobbets räkning.

Ekocaféer

Det ekologiska tänkandet är på frammarsch och varje svensk kaffetillverkare har minst en ekologisk kaffesort i sitt sortiment. Detta har även caféer tagit fasta på.

Kedjecaféer

Till dessa hör stora caféjättar som Starbucks och Wayne´s Coffee. Mysigt inredda och öppnar upp lite här och där eftersom de erbjuder franchising.

Landsbygdscaféer

Ofta erbjuder caféer på landsbygden även försäljning av olika slag och bedriver en hel verksamhet med caféet som samlingsplats för trevlig avkoppling för genomresande.

zap-lite