Kaffedrinkar

Post with image

Svenskar är experter på att dricka kaffe och ännu godare blir det när man har möjlighet att blanda två av sina favoritdrycker till en härlig kaffedrink. Under de kallaste och mörkaste vintermånaderna är kaffedrinkar mycket populära och syns till på allt från barer, caféer till restauranger. Detta är egentligen inte speciellt konstigt, då denna typ av dryck värmer lite extra efter en lång dag ute i snön. Naturligtvis är det Irish Coffee som fortfarande ligger högst upp på listan, men det finns även många andra spännande blandningar att ta till. Kryp upp i soffan med en värmande kaffedrink eller bjud dina vänner på något riktigt gott. Kaffedrinkar går utmärkt att köpa ute, men går minst lika bra att tillverka själv.

Bli din egen barista

Inte alla människor är professionella baristor som snabbt kan slänga ihop en kaffedrink á la Café Cointreau. Är du intresserad av att lära dig så finns det riktigt bra kurser och utbildningar, som inte kräver många år framför kaffemaskinen. För den som vill, går det även bra att lära sig i hemmets lugna vrå. Du kan på så sätt skapa din egen snabbkurs för att bli barista, utan att behöva betala speciellt mycket för det. Kom dock ihåg att införskaffa dig en ordentlig espressomaskin, som du sedan vårdar och sköter om på rätt sätt. Glöm heller inte bort rengöringen av maskinen och även kvarnen, där kaffebönorna kommer att förvaras. Genom att alltid hålla dessa utrymmen rena ser du till att ditt kaffe eller din kaffedrink alltid ger en optimal smakupplevelse, både för dig och för eventuella gäster som kommer få chansen att bedöma dina nya kunskaper.

Använd dig av kaffebönor med hög kvalitet

För att kunna bjuda på gott kaffe behöver kaffet ha en viss standard. I vanliga mataffärer kan det vara svårt att hitta den typ av kaffeböna man vill använda sig av för att uppnå rätt smak och det slutar istället med ett inköp av vanligt pulverkaffe. Detta är kanske en rätt stor överdrift, men för många är kaffebönan en ingrediens som man inte kan rubba på. För att slippa allt letande eller besvikelse finns det andra sätt att gå tillväga. På internet kan du beställa hem dina kaffebönor direkt till dörren. Du kan även välja att prenumerera på mat och dryck så att du får rätt bönor på rullande band. Ett alternativ är att skapa ett återkommande schema på en livsmedelsbutik som har shopping online, Boxendo har trevliga boxar för prenumeration eller så hittar du en återförsäljare med riktigt bra priser och köper in ett stort lager.