Julkaffe

Post with image

Att dricka riktigt gott kaffe hör julen till och vad passar egentligen bättre för tillfället än en riktigt god kopp julkaffe? Vad ett julkaffe är kan nog ingen direkt svara på eftersom det kan definieras lite olika beroende på vem man frågar. En sak som är säker är dock att ett riktigt juligt kaffe har smaker som man förknippar med julen. Hur dessa smaker kommer fram beror lite på, för en del kafferosterier och caféer tillsätter vissa kryddor för att det ska smaka rätt. Andra väljer helt enkelt ut kaffebönor som har de rätta smaknyanserna och blandar sedan detta för att få fram det perfekta julkaffet. Vill man själv göra ett julkaffe hemma kan man med fördel använda sig av kryddor.

Gör eget julkaffe hemma

En god kopp julkaffe är den perfekta drycken till julbaket och alla andra sötsaker som man äter under högtiden. För att skapa ditt eget goda juliga tar du helt enkelt ditt vanliga bästa kaffe och blandar med en julig krydda innan du brygger det. Ett tips är att blanda det med en knivsudd nymalen kardemumma och malen kanel. Brygger du i en vanlig kaffebryggare lägger du hela blandningen i filtret och brygger som vanligt. Det ger en härlig och subtil smak som verkligen ger rätt julkänsla. Det går även att använda sig av olika siraper med julsmak för att skapa ett eget julkaffe. Dessa kan man ofta hitta i lite olika butiker. Monin är ett exempel på en smaksatt sirap som är utmärkt att hälla i julkaffet. Välj en smak med karamell, irländsk whisky eller vanilj för att skapa en riktigt söt och god julsmak.

Kaffe från kafferosterier

Det går som tidigare nämnt att hitta julkaffe som är framtaget av olika kafferosterier. Ett exempel på detta är Zoega som tillverkar ett julkaffe som är aktuellt varenda år. Julen 2017 sålde kaffet slut på bara några dagar, vilket borde tyda på att det smakar riktigt gott. Detta kaffe innehåller inga kryddor utan är en specialblandning av bönor som har juliga smaknyanser. Självklart kan du även lägga till lite kardemumma eller kanel om du har lust att förstärka julsmakerna. Blir resultatet riktigt bra kan du måhända ge bort lite i julklapp? Det är bara att lägga in lite i fina små julpåsar och knyta ett fint snöre runt. Det går även att trycka fina etiketter med hjälp av medtryck.com om du vill ha ett proffsigare resultat. Då kanske du även kan sälja på olika julmarknader.