Kaffe i bilen – fördelar och nackdelar

Post with image

Idag är det en självklarhet att kunna beställa kaffe att ta med, så att man kan dricka sitt kaffe i farten. Detta uttryck är aldrig mer bokstavligt än när man dricker sitt kaffe i bilen. För många är det ett måste att stanna på en mack eller en drive-through och ta en kopp kaffe när de gör långa körningar. Fördelen är så klart att kaffet ger lite energi och värme till kroppen, och piggar upp – något som kan vara livsviktigt när man har suttit bakom ratten i några timmar.

Det finns dock även vissa risker och nackdelar förknippade med att dricka kaffe i bilen. En av dem är självklart spillrisken, som både kan leda till skållskador och till fläckar på bilens klädsel. De allra flesta bilar har dock en mugghållare, vilket tillsammans med de lock som följer med take away-muggar bidrar till att minimera den risken. Om du inte har en mugghållare i bilen kan du alltid försöka skapa en egen lösning. På Buildor.se hittar du ett stort utbud av byggmaterial som du kan använda för att rigga din egen mugghållare i bilen.

Just locken medför dock inte bara fördelar – de gör också att det är svårare att kontrollera temperaturen på kaffet. För att värmen ska hålla sig längre är take away-kaffe ofta skållhett när man får det, vilket betyder att man måste vänta innan man kan dricka det. På grund av locken går det inte att blåsa på kaffet, och när man dricker genom ett litet hål är det också svårt att avgöra hur varmt kaffet är innan det når tungan – vilket betyder att man riskerar att antingen bränna sig eller får ljummet kaffe. Om man är villig att investera i kaffe med perfekt temperatur i bilen ska man dock investera i denna elektriska kaffekopp, som genom att kopplas till bilens cigarettändare kan värma kaffet till önskad temperatur.