Fördelar och nackdelar med cafékulturen

Post with image

Nackdelar med cafékulturen

Cafékulturen är så stark i Sverige idag att vissa orter på landsbygden faktiskt får problem, då unga människor flyttar därifrån för att kunna ta del av den gemenskap och sociala fördelar som caféerna bär med sig i storstäderna.

Därför försöker man på vissa orter införa och starta caféer med en liten extra tvist som kan få folk att vilja stanna kvar. I norra Sverige har detta blivit ett problem, speciellt då många kvinnor drömmer om det hippa storstadslivet där en kaffemugg i handen, påvisar status och framgång i arbetslivet.

P.g.a. de populära cafébesöken har också priserna gått upp mycket på bakverk och dryck, då folk är för stressade för att titta på priset. Ägarna vet att människor går dit ändå och utnyttjar situationen.

Fördelar med cafékulturen

I Jönköpings kommun har ett projekt som heter More-to-Life-caféer där grupper träffas för att sporra och stötta varandra i en mysig miljö istället för i en mörk, dyster lokal där det inte finns tillgång till förfriskningar eller musik.

Caféer ger en betydligt mer avslappnad miljö och förutom att knyta kontakter, förekommer numera fler och fler jobbintervjuer på café istället för på kontoren, vilket kan kännas trevligare för båda parter.

zap-lite